WONEN & LEVEN

De nieuwe op- en afrit van de N244 op de Purmerenderweg in Zuidoost-beemster is open.De aansluiting van de N244 op de Purmerenderweg zorgt ervoor dat verkeer uit Oosthuizen en Kwadijk in de toekomst direct via de N244 naar de A7 kan. Hierdoor neemt de verkeersdruk af op het zuidelijk deel van de Purmerenderweg en het kruispunt met de Zuiddijk.

Daarnaast biedt de aansluiting bewoners in Zuidoostbeemster een alternatief om naar de A7 te gaan, zeker richting Hoorn. Meer weten?

Klik <hier> voor de website.

BOUWPLAN

INGEDIEND

Het plan Land van Kwadijk wordt ontwikkelt door Frisoplan BV uit Sneek en Dekker Projectontwikkeling BV.

Meer weten? klik <hier>

JHBakker Projectgroep bouwt 24 appartementen en 6 eengezins-woningen naast het station van Kwadijk aan de Stationsstraat. De voorbereidingen hiervoor zijn kortgeleden gestart.

Meer weten? klik <hier>

Met vrijwilligers als chauffeur, rijdt op gezette tijden de Buurtbus  door ons dorp en van/naar Purmerend. Zeker voor onze senioren buurtbewoners wordt hiermee voorzien in een stukje OV binnen de voormalige Zeevang, waarmee zij ook zelfstandig naar bijvoorbeeld de markt in Purmerend kunnen en naar het Waterland Ziekenhuis. Er rijdt maar één bus op de route die afwisselend naar Middelie of Hobrede gaat, en die stopt bij de haltes aan het begin van de Durkweg en de Nieuwe Gouw, en de Purmer Eend.   De buurtbus rijdt niet op zondag

Complete informatie over buurtbus lijn 413 vind u <hier>.

Een handig overzicht van de dienstregeling vind u <hier>.