Op deze pagina vind u algemene informatie over het Zeevangse dorp KWADIJK

Via de tabbladen naast "Info over Kwadijk", kunt u doorgaan naar uitgebreidere informatie over zaken die te maken hebben met het dorp. Specifieke informatie kunt u snel bereiken via onderstaande knoppen, zoals bijvoorbeeld de dienstregeling van de Buurtbus (wonen & leven), de schoolvakantie data van Obs Prinses Beatrix (onderwijs) en het wedstrijdschema van vv Kwadijk (sociaal en sportief).

Met de <INFO> knop gaat u direct naar de activiteiten kalender waarop o.a. de ophaaldagen voor vuilnis en oud papier staan, de koffieochtenden en de dorpsraad vergaderdagen. Vanwege de Covid restricties zijn een aantal knoppen tijdelijk uitgeschakeld.

KWADIJK: Eén van de 8 dorpskernen die in 1970 zijn verenigd in de gemeente Zeevang - per 2016 onderdeel van de gemeente Edam-Volendam -, liggend tussen Purmerend en Hoorn, en aan het Ijsselmeer. Het dorp Kwadijk is een zgn. lintdorp, en telt ca. 800 inwoners en ca. 300 woningen. Markant punt is de ruim 45 m hoge Watertoren die prominent de 'sky-line' van Kwadijk domineert.


Er zijn ruime voorzieningen op het gebied van onderwijs en sport, en - door de nabijheid van Purmerend - zijn er winkels en zorginstellingen op korte (reis)afstand beschikbaar. Een rijdende winkel doet op maandagmiddag het dorp aan, zo ook donderdags een visboer en een groente/fruit handelaar.


Meer weten over het dorp Kwadijk: Klik <hier>

Oudheidskundige vereniging "Oud Quadijck" heeft ter gelegenheid van haar 50 jarige bestaan een boek uitgegeven met verhalen, feiten en geschiedenis over het dorp Kwadijk en haar bewoners.

Dit boek is nog steeds verkrijgbaar á € 21,50 en kan worden besteld via de website van Oud Quadijck.


Meer weten? Klik <hier>